Producator vand coroana de rubarba , revent aclimatizata in tara noastra

Producator, vand cele mai mari coroane de rubarba, revent din tara, plantele au minim 2 ani, recoltate din camp, aclimatizate la conditiile de la noi, coroanele sunt intregi, formate din mai multe radacini sau rizomi (dintr-o radacina tip coroana se pot obtine mai multe plante) pentru infiintarea unei culturi de rubarba (revent, rebarbara, rabarbar, rabarbara, rhubarb).

ATENTIE! RUBARBA CARE SE VINDE LA GHIVECI ARE RADACINA MICA, EA ESTE MAXIM EGALA CU LUNGIMEA GHIVECIULUI! CERETI POZE FOTO SI DETALII CA SA SA NU FITI PACALITI.
Coroana se vinde intreaga, ea se recolteaza din camp, putandu-se obtine in anul urmator plantarii mai multe plante de rubarba.Deasemenea datorita marimii si puterii coroanei se pot culege tije de rubarba pentru consum inca din primul an de plantare.Distanta de plantare este de 60-80 cm intre plante pe rand si 60-80 cm intre randuri,la 1 cm sub nivelul solului, rezultand pentru 1ar=100 mp un necesar de 156 plante sau 1 ha=10.000 mp=15.600 plante.
Pret per coroana de radacini = 5 lei (1-100 buc.), 4,5 lei (peste 100 buc), predare personala din comuna Tamaseu -Bihor si imprejurimi, in tara plantele se livreaza prin Fan Curier.Comanda minima 1 buc.Planta are minim 1 an, se poate recolta imediat din primavara anului 2017.
De la aceasta planta se poate folosi totul:
-radacina in industria cosmetica si farmaceutica
-tijele se pot prepara in diverse feluri, inclusiv bauturi
-frunzele care sunt toxice se folosesc ca si insecticid natural sub forma de infuzie: 150 gr frunze rubarba proaspata, tocate in 3l apa clocotita, timp de jumatate de ora. Se strecoara, se asteapta sa se raceasca si apoi se pulverizeaza direct pe planta.
Rubarba, beneficii:
- Reduce COLESTEROLUL RAU, scade TENSIUNEA ARTERIALa si protejeaza FICATUL
-Protejeaza ficatul:
Studiile arata ca persoanele care au consumat rubarba sau suplimente alimentare pe baza acesteia au eliminat toxinele din organism mai eficient, iar functiile hepatice li s-au imbunatatit. Potrivit cercetarilor, rubarba este un bun tonic si regenerator al celulelor hepatice.
-Scade tensiunea arteriala:
O alta proprietate de neignorat este efectul reglator pe care rubarba il are asupra tensiunii arteriale. Mai mult, studiile arata ca poate fi consumata si de persoanele gravide.
-Scade colesterolul rau:
Consumul de rubarba proaspata este indicat persoanelor care sufera de hipercolesterolemie (colesterol mare). Un studiu efectuat pe 10 pacienti cu colesterol ridicat a aratat ca tulpinile de rubarba consumate zilnic, timp de patru saptamani, pot scadea colesterolul total cu 8%, iar colesterolul LDL (colesterolul rau) cu 9%.